تنظیمات
قلم چاپ اندازه فونت
Print چاپ مطلب
روند حمایت از ایده ها و طرح های پژوهشگران تشریح شد
29 آذر 1395   22:56:20 |  دانش و فناوری > 
روند حمایت از ایده ها و طرح های پژوهشگران تشریح شد

نشستی با حضور جمعی از پژهشگران, مسئولان و دانشجویان لارستان به مناسبت هفته پژوهش و فن آوری در سالن فرمانداری لارستان برگزار شد
 

به گزارش پایگاه خبری عصر لارستان فرزاد قناعت پور در ابتدای جلسه با اشاره به مصادف شدن هفته وحدت و پژوهش این دو مناسبت را تبریک گفت و در خصوص پارک ها و مراکز رشد واحدهای فناوری بیان داشت:  این موضوع بسیار مهمی است که نظام نظر بسیار خاصی نسبت به آن دارد. به چند دلیل این پارکها در کشور ساخته و راه اندازی شد.اول مشکلاتی که وابستگی اقتصادی ما را به نفت ایجاد کرد و تحریم هایی که چند سال اخیر ما را متوجه این موضوع کرد. دلیل دوم رشد روز افزون علمی ایران وافزایش تعداد جوانان تحصیل کرده و دارای علم و دانش خاص در کشور.دلیل سوم توجه به عامل اقتدار و قدرت در دنیا. امروزه بیشترین قدرت کشورها و دولتهای مختلف همین علم،دانش و تکنولوژی و فن آوری می باشد.توجه به این امر بسیار مهم و اساسی است.در نتیجه نظام تصمیم گرفت که در مسیری قدم بردارد تا بتواند از دانش و علم و فن آوری جوانان کشور بهره مند شود و از این مسیر بتواند موفقیتهای روز افزونی بدست آورد.
 
قناعت پور با بیان اینکه در سال 93 مجوز شهرستان لارستان به عنوان مرکز رشد دانش بنیان صادر شد و در بهمن 94 به طور رسمی مرکز رشد واحدهای فناوری افتتاح گردید و تا به امروز قریب به 6 شرکت در حوزه های مختلف شروع به کار کرده اند.
 
وی افزود: در تولید کاکتوس، حلوا مسقطی با طرح ها و طعم های متنوع،فونت فارسی،نانو کامپوزیتها.جوانان نشان دادند که توانایی دارند که پا در این عرصه بسیار مهم گذاشته اند و ما نیز حامی این نخبگان خواهیم بود.
 
در ادامه دکتر شفیعی مدیر مراکز رشد اقماری پارک علم و فناوری فارس در سخنانی بیان داشت: در گذشته ما خیلی دقیق و نکته سنج نبودیم اما امروزه با به وجود آمدن مراکز رشد دانش بنیاد باید در کارهایمان دقیق و به صورت ریزبینانه تر عمل می کنیم تا بتوانیم موفقیت های لازم رابه دست آوریم.
 
وی افزود: اقتصاد دانش بنیانی یعنی اقتصادی دقیق،اقتصادی که به ثانیه ها،میلیمترها،نانومترها و ذرات بسیار ریز مولکولی و اتمی اهمیت میدهد و کسی که پا به عرصه این نوع دانش می گذارد باید بداند که این نوع مشکلات را حل کند .بعد از انقلاب صنعت ساخت کالای مصرفی عامل برتری بود،به دلیل بازار بزرگی که بیدار شده بود و انسان به دلیل افزایش نیازهایش شروع کرده بود به ساختن کالاهای جدیدی که نیازهایشان را برآورده می کرد. این باعث شد که سطح رفاه اکثر مردم افزایش پیدا کند ولی در کنار آن هر چند جمعی هم نمی توانستند از این امکانات بهره ببرند.
 
سالها این عوامل رقابتی وجود داشت که افراد با ساختن این کالاها هر چند نیازهایشان را برآورده می کردند به اقتصاد کشور هم تا حدودی کمک میشد.مدتها بعد به اصطلاح بازاریان (دست زیاد شد)،پس بنابراین باید فکر دیگری می کردند در نتیجه کسانی که پیشرو این تجارت و اقتصاد بودند ساکت نماندند.به جای اینکه کالای مصرفی را تولید کنند رفتنذ به سراغ تولید ماشین هایی که در تولید کالاهای مصرفی نقشه بسیار مهمی دارند.در نتیجه کالا به عامل درجه دوم و جایش را به عامل درجه اول که تولید ماشین آلات برای ساخت کالای مصرفی بود داد.مدتها این تولید ادامه پیدا کرد تا اینکه دوباره این مسئله هم مزیت خودش را از دست داد.به دلیل اینکه باز رقیبهای دیگری وارد بازار شدند.در نتیجه عاملی که در اینجا باعث رقابت و برگ برنده شد،دانش و علم ساخت و نوآوری و تکنولوژی پا به عرصه رقابت گذاشت.
 
وی افزود: امروزه دانش و تکنولوژی حرف اول را در اقتصاد هر کشوری میزند.مسیر اقتصادی ما قرار است از مسیر دانش بنیاد گذر کند نه اینکه مثل گذشته اقتصاد نفتی و گازی پایه ی اول اقتصاد کشور باشد. اقتصاد مقاومتی که رهبر فرمودند در همین جهت و مسیر می باشد که تمامی جوانان و دانشجویان و مدیران کشور به سمت و سوی اقتصاد دانش بنیادی قدم بردارند و از این مسیر به موفقیتهای بزرگ دست یابند.اقتصاد مقاومتی همان رزیلینت(تاب آوری)است.یعنی اقتصادی که بتواند در مقابل سختیها و مشکلات تاب بیاورد و سر پا بماند.این اقتصاد زمانی پا بر جاست که شما دانش و فن را در اختیار داشته باشید و همین دانش شما را محکم و استوار در برابر مشکلات اقتصادی نگه می دارد.در اقتصاد دانش بنیان علاوه بر سرمایه و کار که مهم است باید در این اقتصاد نهاد دانش کارگذار باشد.ایشان به این نکته اشاره کردند چون دوستان دانشگاهی در این جمع حضور دارند این مطلب را بگویم که دانشگاه ما باید دانشگاه نسل سوم باشد.
 
وی بیان داشت: دانشگاه آموزش محور، دانشگاه پژوهش محور و بعد دانشگاه کارآفرین. دانشگاه باید از نسل سوم باشد،دانشگاهی که از کارشناس پروری و دادن مدرک به سمت کارآفرین پروری برود.برای شروع باید از کارآفرینی دانش بنیان از تجاری سازی نتایج تحقیقات،از تکمیل حلقه علم،پژوهش و ثروت.تا این حلقه تکمیل نشود ما نمی توانیم وارد این عرصه شویم.هر کار افرینی که در این مقطع ایده جدیدی دارد و می خواهد آن را اجرا کند به مراکز رشد مراجعه کنند تا کسانی که در این مکانها هستند این بزرگواران را کمک کنند تا بتوانند مشکلات در مسیرشان را بر طرف کنند تا ریسک شکستی که شاید آنها را تهدید می کند به حداقل برسانند و بتوانند در یک محیطی بدون استرس و دلهره وامن و آرام به نتیجه مثبتی برسند وایده خودشان را تجاری کنند.مرکز رشد مثل یک باند فرودگاه و شرکتها هم مثل هواپیماهایی هستند که در فرودگاه سوخت گیری می کنند و مشکلاتشان بر طرف میشود و به مسیرشان ادامه می دهند.
 
وی اضافه کرد: این مراکز یک ورودی و یک خروجی دارد که کارآفرینان با تیمهای خودشان به همراه ایده هایی که دارند وارد این مرکز می شوند وپس از تحلیل و بررسی و به ثمر رسیدن این ایده در مرکز تا زمانی که به جواب برسد از مرکز رفته و به تجارت خود در سطح کشور می پردازد.ما در مراکز رشد دنبال کارآفرینانی می گردیم که ایده هایی دارند، اعضای هیئت علمی که می توانند کمک کنند،پژوهشگران،محققان و در کل افرادی که بتوانند در این مسیر مهم و ارزشمند ما را یاری دهند. مرکز رشد در حقیقت محیطی هست که کارآفرینان را در کنار هم جمع می کند و با خدماتی که به آنها می دهند در کارشان سریع و بهتر پیشروی کنند. اما مراحلی که برای ورود به این مراکز رشد باید انجام بگیرد و متقاضیان بدانند.ابتدای ورود متقاضی ایده خود را اعلام می کند.تعداد نفرات گروه خود را معرفی کرده در نتیجه در سایت مرکز توسط فرمهای مشخص شده ثبت نام می کنند و پس از اینکه از نظر ایده و تیم هیچ مشکل خاصی نداشته باشند ایده آنها ثبت خواهدشد.اولین چیزی که باید مشخص شود این است که این گروه چقدر از همدیگر شناخت دارند و چگونگی ارتباط برقرار کردن با هم و تا چه حدی در این راه پیشرفت کرده اند.در کل برای پیشرفت دریک کار گروهی باید گروه با هم همکاریهای لازم داشته باشند تا به نتیجه مورد نظر خود برسند.
 
در مرحله بعد متقاضی باید توضیحی کلی از ایده خود از جهت فنی و اقتصادی گزارش دهد که بیشتر اقتصادی مد نظر مرکز می باشد.باید ایده ها نیازها ی جامعه را بر طرف کنند ودر این صورت ازنظر اقتصادی کمک رسانی می کند.بعد از آن پذیرفته می شود و این تیم به مدت 3 سال در مرکز میماند و به آنها کمک می شود و در آخر به عنوان یک شرکت رشد یافته در جامعه به کار خود ادامه می دهد.اما طی این 3 سال تمام ارزیابی های مهم را انجام داده ایم و به نتیجه ای که انتظارش را داشتیم رسیده ایم ولی اگر در طول این مدت زمان شرکت نتواند به جایی برسد که مد نظر ماست بعد از این دیگر هیچ حمایتی از طرف ما نخواهد شد.
 
دکتر شفیعی در پایان این نشست به تعدادی از سوالات میهمانان پاسخ گفت. وی در پاسخ به این سوال که اگر ما طرحی را به این مرکز بیاوریم ودر صدد ثبت آن باشیم تا چه اندازه اطمینان داشته باشیم که به صورت محرمانه خواهد ماند گفت: چنین اتفاقی نخواهد افتاد و وقتی که به ثبت برسد حق شکایت هم خواهید داشت. این موضوع نباید سدی باشد برای اینکه شما را بترساند و به مراکز مراجعه نکنید چون ممکن هست در اسرع وقت شخصی دیگر همین ایده به ذهنش برسد وبه سرانجام برساند.شرکتهایی که در این مراکز شروع به کار می کنند می توانند از مراکزی که زیر نظر مجموعه می باشند بهره مند شوند مثلاً از آزمایشگاههای دانشگاهها یا از مراکز فنی حرفه ای و بقیه مراکز دیگر...و اینها حمایتهایی است که مراکز دانش بنیان می تواند به جوانان و افرادی که طرح و ایده دارند بکنند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این مطلب متعلق به عصرنامه لارستان :: صفحه نخست می باشد.

آدرس: