تنظیمات
قلم چاپ اندازه فونت
Print چاپ مطلب
 نشست علمی اولیا و مربیان مدارس لارستان با موضوع آسیبهای تحصیلی در شبکه مجازی برگزار شد
20 دي 1395   22:27:26 |  دانش و فناوری > 
نشست علمی اولیا و مربیان مدارس لارستان با موضوع آسیبهای تحصیلی در شبکه مجازی برگزار شد

نشست علمی اولیا و مربیان مدارس لارستان با موضوع آسیبهای تحصیلی در شبکه مجازی 5 دی 1395 با حضور احمد شریفی کارشناس اولیا و مربیان ، جعفر حمیدی معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لارستان و عادل پورشمسی کارشناس علوم فناوری و امنیت شبکه در سالن غدیر برگزار شد. 
 

به گزارش پایگاه خبری "عصر لارستان" در این جلسه عادل پورشمسی طی سخنانی گفت: موضوع آسیبهای تحصیلی در شبکه اجتماعی امروزه دغدغه خانواده ها شده است. چندی پیش رهبر معظم انقلاب فرمودند شبکه های اجتماعی تیغی دو لبه هستند که هم می توان از آنها به عنوان ابزاری برای انتشار ناهنجاری ها، شایعات، اخبار دروغ و مطالب نامناسب استفاده کرد و هم می توان آنها را در نقش رسانه ای قدرتمند برای اطلاع رسانی به کاربران و انتشار محتوای علمی، فرهنگی و مذهبی مورد استفاده قرار داد.
 
 
وی فضای مجازی را مجموعه ای از ارتباطات درونی انسان ها از طریق رایانه و وسایل مخابراتی بدون در نظر گرفتن جغرافیای فیزیکی دانست و در مورد ویژگی های فضای مجازی بیان کرد: تصور مخفی کردن جرم، دستیابی آسان به آخرین اطلاعات، عدم وابستگی به زمان خاصی، نفوذ در ابعاد زندگی انسان، سریع و ارزان، جذابیت و تنوع زیاد، گمنامی کاربر و فرا مرزی از ویژگی های فضای مجازی است که برخی از آن ها باعث می شود دانش آموزان علاقه زیادی به این فضا نشان دهند.
 
وی افزود: فراهم بودن بستر فعالیت اجتماعی در فضای مجازی، یافتن افراد هم هدف و با علاقه مشترک، کسب و کار، سهولت ایجاد ارتباط اجتماعی و فانتزی بودن مواردی است که کاربران به انها میل نشان می دهند.
 
پورشمسی گفت: نمی توان گفت دانش آموزان با یک هدف و یک علاقه وارد این فضا می شوند. هر کاربر در شبکه های اجتماعی به دنبال موضوع و هدف خود است که می توان به موضوعاتی از جمله: سایت و خبررسانی،ابزارهای محتوا،جستجو، کتابخانه های مجازی، گفتگوی متنی، پرسش و پاسخ در فروم های اینترنتی، ویکی ها، ویرایشگرهای مشارکتی بلادرنگ و شبکه های همتا به همتا اشاره داشت.
 
وی افزود: در شبکه های اجتماعی تیپ های مختلفی وجود دارند که باید دانست فرزندانتان جز کدامیک هستند.
 
به اشتراک گذارنده ها: فردی که دوست دارد هر مطلبی را به اشتراک بگذارد و با هر کاربر دیگری ارتباط بر قرار می کند. به اشتراک گذارنده ی مخاطب خاص: فردی ست که با توجه دقیق دوست های فضای مجازی را انتخاب می کند و فقط مطالب همان دوستان را به اشتراک می گذارد. استراتژی محتوا:مایل است با هر کسی ارتباط برقرار کند ولی مطالبی که منتشر می کند را با دقت و وسواس انتخاب می کند. استراتژی خصوصی: مخاطب ها را جدا می کند و با توجه به سلایق آن ها، مطالب متفاوتی برایشان به اشتراک می گذارد.
 
وی اضافه کرد: آمارهایی از دلایل و توزیع مدت زمان حضور کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی که بین 5 تا 9 ساعت حضور در اینترنت میانگین 157 دقیقه در شبکه های اجتماعی و 40 میلیون موبایل هوشمند 23 میلیون کاربر ایرانی در تلگرام 11 میلیون دانلود فعال اینستاگرام در کافه بازار 1.5 میلیون کاربر فعال ایرانی در فیسبوک است.
 
وی ادامه داد :کاربران فعال متناسب با نوع شخصیت مجازی خود رفتارهای متفاوتی در فضای مجازی از خود بروز می دهند. به اشتراک گذاری اطلاعات،تبلیغ شخصی، نظر شخصی یا انتقاد، اتفاقات روزمره، احوالات من، سوال از بقیه کاربران، اظهار وجود، مطلب در مورد خود، مطلب در مورد دیگران را از رفتارهای کاربران دانست.
 
وی زیاده روی در شبکه های اجتماعی را افزایش دو برابر احتمال اختلال خواب، ابتلا به افسردگی ابتلا به خشونت طلبی و هرزه گویی دانست و خاطر نشان کرد که اعتیاد به بازی های شبکه ای، اعتیاد به عکس اینترنتی، اعتیاد به رایانه، اطلاعات نامحدود ختم نمی شود. برخی از دانش آموزان دچار نوعی بیماری به نام نوموفوبیا هستند که در واقع بدون موبایل یا موبایل هراسی است همه این موارد می تواند به بحث تربیتی ضربه ای محکم بزند که می توان نتایج منفی داشته باشد که می توان عدم پایبندی به ارزش های خانوادگی و اجتماعی،منحرف شدن توجه از اهداف زندگی واقعی شدت احساس نیاز به توجه،نابودی خلاقیت، مقایسه پیوسته خود با دیگران، کاهش روابط و دید و بازدید بین افراد فامیل و دوستان، نبود حریم و حرمت در شبکه های اجتماعی اسطوره سازی کاذب و کم رنگ شدن حیا و عفاف در فضای مجازی که این نقشه دشمنان اسلام است اشانخاطر نشان کرد : بر این اساس آگاهی و شناخت از خطرات موجود در این زمینه و برنامه ریزی مناسب، پیش از فراهم کردن امکان استفاده از اینترنت برای دانش آموزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
 
این کارشناس علوم فناوری اظهار داشت: با توجه به ویژگی های جذاب تلفن های همراه و دیگر فناوری های جدید، روز به روز دانش آموزان برای استفاده از برخی قابلیت های آن ها به سوی فناوری های جدید که برخی از آنها دیگر برای زندگی ضروری شده اند، گرایش می یابند. وی ادامه داد : از سوی دیگر در فضاهای مجازی، امکان برقراری تماس های نامناسب با افرادی که ممکن است قصد سوء استفاده، بهره برداری یا تجاوز به حریم خصوصی آن ها را داشته باشند، وجود دارد.
 
وی برخی از شبکه های اجتماعی که کاربران بیشتری دارند را به تفکیک کرد و گفت: شبکه اجتماعی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند عمومی و چند رسانه ای مانند کلوب، گوگل پلاس، فیس بوک فیلم محور مانند: آپارات یوتیوب عکس محور مانند: اینستاگرام، فلیکر، لنزور مکان محور مانند: فورسکئوار پیام محور مانند: توییتر
 
پورشمسی توصیه هایی به شرح زیر خطاب به والدین بیان کرد :
1 - روش استفاده از کامپیوتر را آموخته و بیاموزید چگونه برخی کاربردها را مسدود کنید.
2 - کامپیوتر را در فضای تردد افراد قرار دهید نه در اتاق شخصی تا بتوانید زمان استفاده فرزندتان مانیتور را مشاهده کنید.
3 - شبکه اجتماعی که فرزندان شما استفاده می کنند به صورت مستمر بررسی کنید و یا پشتیبان پیام ها را بازبینی کنید .
 
در بخش دیگر از جلسه احمد شریفی کارشناس اولیا و مربیان اداره آموزش و پرورش لارستان گفت: واحد پول اینترنت «کلیک» است و هر کلیک بین 4 تا 35 سِنت آمریکا ارزش دارد و کلیک واحد ارزش‌گذاری سایت‌ها است که هر 10 هزاز کلیک ارزش ساختمان 500 میلیون تومان است.
 
وی با بیان اینکه کاربران ایرانی روزانه 500 میلیون تومان جم برای بازی ها خریداری می کنند و اگر بخواهیم به شبکه های اجتماعی و سایت ها اشاره داشته باشیم در 16 ماه گذشته 3 میلیارد و 500 میلیون عکس و فیلم غیراخلاقی به اینترنت اضافه شده است. هرسال 420 میلیون نفر صفحه پورنوگرافی به اینترنت اضافه می شود و 89% چت غیراخلاقی اتفاق می افتد که متاسفانه از این آمار 90% کودکان 8تا16 سال دور از چشم والدین سراغ فیلمهای غیراخلاقی می روند.
 
وی گفت: 60% دختران، 90% پسران زیر 18 سال اینترنت در موبایلشان دارند و 19 میلیون نفر کاربر اینترنت زیر 18 سال داریم. ما در روستا آب نداریم ولی اینترنت داریم. سال 88 ما 2 میلیون کاربر اینترنت داشتیم (در حال حاضر 68 میلیون کاربر.
 
ایشان خاطر نشان کرد: فن آوری خوب است ولی در محصول باید مراقبت کرد. طی آماری آمریکا 12 % مردم آمریکا گوشی هوشمند دارندو ایران 56% در 2 سال اخیر با وجود تحریم ها 150 هزار گوشی هوشمند و الان 40 میلیون داریم.
 
شریفی گفت: دانشگاهها وضعیت خوبی ندارند./ 72%معتاد گوشی رو زیر 9 ساعت و کاهش راندمان تحصیلی در سال 93- 80 %معدل زیر 14 – سال 94 به زیر 12 رسید. نرم افزار تلگرام صیونیستهای روس تبار که پناهنده به آلمان شدند طراحی نرم افزار تلگرام نمودند سرور آن در انگلیس و ساختمان آن در بی بی سی و دفتر اصلی آن دراسرائیل است . مسئول آن سرمائه داری به نام لاشولیچ است نتان یاهو رئیس کنگره سئونستها می گوید ایشان از برادر به من نزدیک تر است . 82%مردم تلگرام دارند.
 
شریفی راهکارها به اولیا ارائه کرد: ایجاد شبکه ملی اطلاعات داخلی (با مطالبه گری از دولت مردان) نرم افزار ایرانی استفاده کنیم مثل سروش ،بیسفون ، سلام به جای تلگرام و ...
زمان استفاده از فضای مجازی محدود 2 ساعت کنیم به جای استفاده از جستجوگر گوگل که صددرصد اسرائیلی است از جستجوگر یوز ،پارسی جو ، سلام استفاده کنیم .
گوشی دست دوم نه بفروشیم و نه بخریم برای فعالیت های مهم از گوشی معمولی استفاده کنیم.
گوشی های مورد استفاده مان داخلی باشد مثل گوشی GLX – شرکت آن 3500 کارگر در خرمشهر داشت که به علت اینکه تولیدات آن کم شده است 80 نفر کارگر دارد.
عکس خصوصی با گو شی گرفته نشود از درس دیجیتال استفاده شود و با تلویزیون دیده شود

کلیه حقوق مادی و معنوی این مطلب متعلق به عصرنامه لارستان :: صفحه نخست می باشد.

آدرس: