تنظیمات
قلم چاپ اندازه فونت
Print چاپ مطلب
مصرف كالاي قاچاق؛ آري يا خیر؟
6 بهمن 1395   17:02:04 |  ویژه‌ها > یادداشت
مصرف كالاي قاچاق؛ آري يا خیر؟

زین العابدین جعفری: اساساً پديده قاچاق در شرايطي شكل مي گيرد كه عده اي به صورت انفرادي يا سازمان يافته تلاش كنند قوانين موجود در يك كشور را ناديده گرفته و برخلاف محدوديت هاي قانوني دست به فعاليت هاي اقتصادي بزنند. اينكه به چه دلايلي در هر جامعه ، بخشي از كالاهاي توليدي يا وارداتي به عنوان كالاي قاچاق معرفي مي شود، در اين مجال مد نظر ما نيست. بلكه توجه ما بر اين نكته متمركز است كه وقتي كالايي از سوي مراجع قانوني به عنوان كالاي قاچاق در نظر گرفته مي شود، آيا ما به هر دليل مجاز به مصرف آنها هستيم يا خیر؟
افراد جامعه ايرانی در دنياي امروز، با يك سابقه تاريخي بي نظير، وارث يكي از قديمي ترين جوامع انساني هستند كه در گذر زمان از طريق تعامل با ساير ملل و فرهنگ ها توانسته است از خطر نابودي اجتناب كرده و يكي از بازيگران مهم دوره هاي مختلف تاريخي در سطح جهان باشند. اگر بخواهيم مؤلفه هاي مشترك هويت تاريخي ايرانيان را بر شمريم، مي توانيم به مواردي همچون ديندار بودن، وطن پرست بودن، تعادل بين عقل و احساس، جوانمرد بودن، خانواده دوست بودن و همينطور بسياري از ويژگي هاي مثبت ديگر اشاره كنيم. در ميان اين خصائص هويتي، ديندار بودن و وطن پرست بودن از مهمترين مؤلفه ها هستند كه در اين مطلب به آنها مي پردازيم.
- ديندار بودن يكي از شاخص ترين ويژگي هاي ايرانيان است. آنها حتي پيش از ورود اسلام به ايران، يكتاپرست بودند و از شرك و بت پرستي دوري مي جستند. دين در همه امور زندگي آنها از امور شخصي گرفته تا اغلب فعاليت هاي اجتماعي حضوري پر رنگ داشته است. با وجود اينكه امروزه به دليل آشنايي با مدرنيته، شكل هاي مختلفي از دينداري نمود يافته است باز هم دينداري از عناصر غالب هويت ايرانيان به شمار مي رود. اگر شما يك ديندار هستيد ( فرقي نمي كند كه به چه ديني پايبند باشيد، مسلمان باشيد يا مسيحي، زرتشتي باشيد يا يهودي و ... ) بايد توجه داشته باشيد كه همه اديان، انسان هاي مؤمن را از آسيب رساندن به خود و اجتماع خود بر حذر داشته اند. از مصاديق اين آسيب در دنياي امروز، مصرف كالاي قاچاق است كه هم ذائقه دينداري شما را دگرگون مي كند و بر فرهنگ ديني كشور صدمه وارد مي سازد و هم تبعات منفي اقتصادي و امنيتي و سياسي دارد. براي ديندار ماندن در دنياي جديد بايد آگاهانه وارد عمل شد و يكي از اين عمل هاي آگاهانه، مصرف نكردن كالاي قاچاق است حتي اگر ارزان باشد يا به دلايل ديگري مانند چشم و هم چشمي ، نيازي كاذب در ما براي مصرف آن شكل گرفته باشد.
- ايرانيان در طول تاريخ و قرن ها پيش از شكل گيري دولت- ملت هاي جديد، خود را به عنوان يك ايراني متعلق به يك سرزمين دانسته و از هر گونه جان فشاني براي مبارزه با بيگانگان مهاجم و حفظ تماميت ارضي و استقلال كشور خود دريغ نكرده اند. نزديك ترين نمونه بارز آن هم، رشادت هاي فرزندان اين مرز و بوم در هشت سال دفاع مقدس است كه يادآور دلاور مردي هاي تاريخ اين سرزمين كهن است. اگر شما يك ايراني هستيد و به وطن خود عشق مي ورزيد، شما اينك در برهه اي از زمان تاريخي ايستاده ايد كه رقبا و دشمنان قدرتمندي در كمين استقلال و آزادي كشور نشسته اند. جنگ نظامي و هجمه فرهنگي و تحريم اقتصادي، گوشه اي از تمايل آنها به شكست ملت ايران است. مصرف كالاي قاچاق را كنار بگذاريد تا در يك حركت فرهنگي و اقتصادي عظيم، چرخ هاي پيشرفت و نوآوري سرزمين تاريخي مان به حركت استوار با سرعت بيشتري به رشد ادامه دهد و فراموش نکنیم که ايران به دست من و تو آباد خواهد شد و هيچ راه ديگري ندارد.
 

کلیه حقوق مادی و معنوی این مطلب متعلق به عصرنامه لارستان :: صفحه نخست می باشد.

آدرس: