تنظیمات
قلم چاپ اندازه فونت
Print چاپ مطلب
معاون دانشگاه ولفسبورگ آلمان از عوارض ژئومورفولوژی لارستان بازدید کرد
14 خرداد 1395   19:40:15 |  اجتماعی > 
معاون دانشگاه ولفسبورگ آلمان از عوارض ژئومورفولوژی لارستان بازدید کرد

 منیره جهان بین/عصر لارستان باربارااسپونزهولز معاون دانشگاه ورزبورگ آلمان مسئول بخش جغرافیا این دانشگاه می باشد.

پورفسور باربارا اسپونزهولز   ژئومور فولوگ ومحقق می باشدو  هدفش از این سفر بازدید گنبدهای نمکی منطقه ی کرمستج لارستان وشناسایی عوارض ژئوتوریسمی منطقه بوده است. این محقق آلمانی مدت زمان زیادی است که با پژوهشگران ایرانی در ارتباط بوده به همین خاطر علاقه مند بوده که به ایران سفرکند.در حاشیه سفر هولز  به لارستان برآن شدیم که مصاحبه ای را با این محقق داشته باشیم.
خانم هولز چه عاملی موجب شد که به ایران سفر کنید؟
علاقه ی خاص من به ژئومور فولوژی،  نواحی خشک وفرم ها وعوارض زمین عامل اصلی این سفر بوده است.البته من  مسافرتهای زیادی به دلیل علاقه ام به نواحی گرم وخشک  به صحرای  مرکزی آفریقا داشتم واز آنجایی که ایران نیز در مناطق گرم وخشک واقع شده ومن نیز از 20 سال قبل با ایران آشنا بودم واز سال 1994 همکاری های علمی با دانشجویان ایرانی داشتم براساس پیشنهاد ونظر این دوستان تشویقم کردند که برای ایجاد ارتباط بیشتر به ایران بیام و فکر می کنم دانشگاه آزاد لارفرصت مناسبی جهت تحقیق وبررسی ژئومورفولوژی در مناطق خشک باشد.
چرا  شهرلار را برای این سفرانتخاب کردید؟؟
من از طریق یکی از دوستانم به نام دکتر ثروتی که در لار تدریس می کردند با لار آشنا شدم وایشان پیشنهاد بازدید از مناطق گرم وخشک لارستان را به من دادند دکتر ثروتی دوره ی دکترایشان را در دانشگاه ولسبورگ گذرانده اندوبا همکاری ایشان این سفر وبازدید محقق شد.
شهر لار را تا این لحظه چگونه دیده اید؟
مدت زمان زیادی نیست که من در اینجا هستم ولی متوجه شدم که هوای لار خیلی گرم هست ومردمانش خیلی گرم ودوستانه برخورد می کنند. ما قرار است گنبد های نمکی را از نزدیک بازدید کنیم وفکر می کنم دیدن  تپه های نمکی  وساختار ژئومور فولوژی منطقه بسیار مهیج باشد.
والبته امیدوارم شانس با ما یار باشد وبتوانم بافت قدیمی شهر لار راهم ببینیم.
آیا پدیده ی  ژئوتوریسم قابلیت توسعه ی آن در مناطق خشک وجود دارد ؟؟باتوجه به این که این عوارض در منطقه ی لارستان هم به وفور دیده می شود.
بله ،این امکان وجود داردکه ژئو توریسم در مناطق گرم وخشک توسعه پیدا کند.
مناطق خشک برای بسیاری از مردم پدیده ی شناخته شده ای نیست بنابراین داشتن درک درست از ژئو مور فولوژی برای خیلی از افراد کم است.والبته با پژوهش می شود می توان به خوبی به این موضوع پرداخت وبه درک درستی رسیدوالبته پتانسیل  های فراوانی هم برای توسعه ی این مطلب وجود داردمخصوصا در رابطه با مسائل محیط زیستی واکوسیستم که مناطق خشک  این دو مورد را پوشش می دهند ومناطق زیادی از ایران وجهان نیز در نواحی خشک قرار گرفته است.
چندمین دفعه است که به جنوب ایران سفر می کنید؟؟
اولین بار هست که به جنوب ایران می آیم ولی سفر دومم به ایران است.
 
اولین بار چه وقت به ایران آمدید؟
22 سال قبل اولین دفعه به همراه یک گروه دانشجویی برای بررسی جغرافیا وژئومورفولوژی  مناطق  به ایران سفر کردم.
چراسفردوم این قدر به طول انجامید؟؟
درطول این 22سال من تحقیقات دیگری درباره ی مناطق خشک داشتم ولی درمورد ایران  به دلیل پیچیدگی هایی فضای سیاسی که  وجود داشت سفرکردن را برای ما سخت می کرد،در حال حاضر به دلیل این که فضای بازی که بوجودآمده فکر می کنم تبادل اطلاعات  برای ما ودانشجویان وهمچنین مسافرت خیلی آسان ترشده است.
خانم هولز شما شغلتون رو دوست دارید وازآن لذت می برید؟؟
بله-من تحقیق وبررسی جغرافیا را بسیار دوست دارم واز تدریس این رشته لذت می برم واز این که تلاش می کنم که نسل جدید را برای آینده آماده کنم بسیار راضی هستم و از آنجایی که به دلیل شغلم مسافرتهای زیادی می کنم این رشته را دوست دارم.
تفاوت ژئومور فولوژی ایران وآلمان را برای ما بگویید؟؟
تفاوت زیای هست وویژگی های ژئومورفولوژی این دوکشور باهم متفاوت است-در ایران مناطق گرم وخشک وکوههای مرتفع وجود دارد بلندتر از کوههای که در آلمان هست
اگر بخواهم از جنبه ی های دیگر هم به این تفاوت ربپردازم  باید بگویم که تراکم جمعیتی در ایران  نسبت به آلمان زیاد نیست واز طرفی بناها وبافت قدیمی بسیار زیبا وزیادی در ایران وجود دارد ودر کل مجموع این تفاوتها موجب شد که به ایران سفر کنم تا بتوانم امکان تحقیقات بیشتری را برای دانشجویان وهمکارانم در آینده فراهم نمایم.
قصد دارید در مورد تجربه وبررسی های که از سفر به لار(ایران)داشتید مقاله ای بنویسید؟؟
در ابتدا من مطمئنامطالبی که از این سفر  کسب کردم را به دانشجویان وهمکارانم منتقل خواهم کرد ودر ادامه دانشجویانم را تشویق خواهم کردکه به بررسی مناطق گرم وخشک بپردازند،شاید از آنها بخواهم رساله ی دکتری شان را به مناطق گرم وخشک اختصاص بدهند وامیدوارم به عنوان نتیجه، یک فعالیت دو طرفه ای را بنیان گذاری کنیم.
ژئومورفولوژی کاربردی از نظر شما چیست؟؟
ژئومور فولوژی کاربردی مربوط به جلوگیری از  بروزخطرات ناشی ازبلایای طبیعی می باشدوبررسی مناطق مختلف زمین است.قبل از این که بخواهیم در جایی سکنی گزینیم ویا این که برای مستقر کردن ادوات فنی و...به این علم نیازمندیم،چرا که کمک می کند علم بهتری نسبت به منطقه ی مورد نظر جهت انجام فعالیت هایمان داشته باشیم.
ازاین علم برای مسائل کشاورزی هم استفاده می شوداز آنجایی که اگر اطلاعات دقیق در مورد فرسایش خاک داشته باشیم می توانیم بهره برداری بهتر ی از محیط بکنیم.
نیروهایی که انسان برزمین وارد می کند رابطه ی مستقیمی با عکس العمل زمین دارد بنابراین هرچه قدر که دانش شما از این موضوع بیشتر باشد درک بهتری خواهید داشت.
چه عوارضی را در طول سفر مشاهده کردید؟؟
مناطق ناهموار زیادی را درطول سفر مشاهده کردیم،سرزمین های ناهموار در کرمانشاه،بدلندهاو‪bad land وزمین های پهناور بزرگ که کیلومترها طول داشت شبیه چیزی که در آفریقا دیدم که فکر می کنم به دلیل حرکت های زمین بوجود آمده اند
مایل هستید ارتباط بیشتری با دانشگاه ایران داشته باشید؟؟
ما با دانشگاه تهران ارتباط داشتیم ومن امیدوارم بابهتر شدن شرایط ارتباط بهتری برقرار کنیم.
به جز ژئو مورفولوژی درسهای دیگری هم تدریس می کنید؟
بله-من هیدرولوژی،متالوژی تدریس می کنم.
فعالیت های میدانی هم انجام می دهید؟؟
در آلمان همکاری زیادی در این موارد با زمین شناسان داشته ام وبرای آنها جالب بود که می توانستم در این موارد به آنها کمک کنم ولی به دلیل مشغله ی زیادی که از نظر اجرایی  دارم همیشه با کمبود وقت مواجهه می شوم.
چگونه از سیستم اطلاعات جغرافیایی (‪gis )در ژئومورفولوژی استفاده می کنید؟؟/
از ‪gis به عنوان یک ابزار برای بررسی های وپژوهش های جغرافیایی استفاده می کنیم.
 
آیا استفاده وسرمایه گزاری برروی ژئوتوریسم در مناطق گرم وخشک از جمله لارستان،باتوجه به مشاهداتی که امروز داشتید منطقی است؟؟
هم آره وهم نه
من فکر می کنم که شما نیاز داریدکه خیلی دقیق وهوشمندانه عمل کنید
به این علت که صنعت توریسم همیشه با مشکلات زیادی دست وپنجه نرم می کند،من می توانم تجربه ی کشور نامبیا را برای شما بازگو کنم که آن کشور مثل ایران نواحی بسیار خشکی داردولی از ژئو توریسم واکو توریسم در سطح بسیار بالایی استفاده می کند.
بنابراین باید توریست هایی را جلب کنید که برای این موضوع هزینه می کنند والبته آنها هم توقعات زیادی از شما خواهند داشت.
بنابراین شما باید ابتدا در قالب گروههای کوچک توریست ها  متخصص را جلب کنیدواین مناطق را به آنها معرفی کنید تقاضاهای آنها را برآورده کنید چرا که هر فردی برای دیدن این مناطق نمی آید.اگر بتوانید لین شرایط را مهیا کنید یعنی هم از نظر اقتصادی وهم از نظر اکولوژی بررسی کنید سرمایه گزاری در این مورد بسیار عالی خواهد بود.
 

کلیه حقوق مادی و معنوی این مطلب متعلق به عصرنامه لارستان :: صفحه نخست می باشد.

آدرس: